De ce femeile stresate sunt ocolite de bărbați

femei stresate
femei stresate

Un studiu realizat de cercetătorii finlandezi relevă faptul că nu numai femeile își aleg instinctiv bărbații mai puțin stresați, ci și bărbații.

Cercetătorii de la Universistatea din Turku, Finlanda au ajuns la concluzia că  stresul își pune amprenta semnificativ pe fața femeilor, scrie sfatul parintilor.ro.

Potrivit studiului publicat în luna mai în revista Biology Letters, bărbații ocolesc instinctiv femeile cu un nivel ridicat de cortizol, un glucocorticoid produs de glanda suprarenală, eliberat ca răspuns la stres. Asta, deoarece nivelul de stres distruge sistemul imunitar, iar femeile bolnavicioase nu pot fi mame viabile.

“Este și normal, pentru că oamenii se îndreaptă către cei care indică o stare bună de sănătate și fertilitate, pentru a putea aduce pe lume copii sănătoși”, a declarat Markus Rantala, profesor de biologie și coordonatorul studiului.

La studiu au participat 52 de femei cărora le-au fost făcute fotografii în perioada fertilă, ulterior 11 bărbați fiind rugați să analizeze fotografiile și să le noteze cu puncte de la 0 la 11.

Cele mai mari note le-au primit femeile care aveau cel mai mic nivel al cortizolului în sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel