De ce este periculos să ne uscăm hainele în casă

rufe-la-uscat
rufe-la-uscat

Uscatul rufelor în interiorul casei creşte umiditatea în aer, lucru care favorizează apariţia sporilor de mucegai şi acarienilor. Riscurile cresc la persoanele care suferă de astm, rinite alergice sau alte tipuri de alergii. Aceasta este concluzia la care au ajuns experţii de la Mackintosh Environmental Architecture Research Unit, informează cotidianul Cercetătorii au analizat calitatea aerului din 100 de locuinţe şi modalitatea în care fiecare familie alegea să îşi usuce hainele. Aceştia au aflat că 87% dintre persoane îşi uscau hainele în interiorul casei, în timpul lunilor răcoroase. 75% dintre casele studiate aveau un nivel de umiditate optim pentru apariţia acarienilor. De asemenea, ei au observant o legătură evidentă între uscatul hainelor şi formarea de spori de mucegai.

Mai exact, sporul de mucegai care cauzează infecţii pulmonare la persoanele cu sisteme imunitare slăbite a fost găsit în 25% dintre gospodăriile analizate.

Rosalie Menon, unul dintre coordonatorii studiului, a declarat că “oamenii nu sunt conştienţi de gradul de umiditate pe care îl eliberează hainele uscate în casele lor. Când i-am vizitat pe oameni, am văzut că ei îşi uscau hainele în camerele în care dormeau sau, pur şi simplu, ei îşi decoraseră  camerele cu haine umede pentru a le usca”.

Toate gospodăriile analizate nu aveau spaţii potrivite pentru uscarea rufelor. O soluţie pentru această problemă ar fi uscătoarele automate de haine, dar cheltuielile generate de consumul de energie sunt considerate prea mari pentru majoritatea oamenilor.

Cercetătorii cer companiilor imobiliare să includă în construcţiile viitoare spaţii dedicate uscării hainelor, pentru a elimina acest pericol pentru sănătate.

Citeşte şi:

http://www.dcnews.ro/2011/12/hainele-care-se-cura%C8%9Ba-la-soare-ultima-inven%C8%9Bie-a-chinezilor/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel