De ce e bine să ai plante în dormitor. Lucrul ignorat de multe persoane

plante care ne feresc de poluare
plante care ne feresc de poluare

Dormitorul este un loc pe care majoritatea dintre noi îl considerăm sanctuar, un loc unde ne putem odihni și relaxa, și vom avea un somn bun. Există persoane care cred nu este recomandat să avem plante în camera în care dormim, însă, există plante care ne ajută să avem un somn liniştit noapte.

Plantele respiră ca și noi, dar în ordine inversă și printr-un proces mult mai lent: plantele absorb dioxidul de carbon din mediul înconjurător și produc oxigen în timpul zilei, care poate fi apoi eliberat pe timp de noapte.

Iată câteva dintre beneficiile pe care le au plantele din dormitorul dumneavoastră:

Orice plantă vie vă poate lumina spațiul. Adăugarea unei plante în ghiveci pe noptieră sau într-un colț al dormitorului vă poate crea o cameră mult mai relaxantă şi mai frumoasă.

Plantele pot ajuta la purificarea aerului.

Anumite toxine cum ar fi formaldehida, benzenul și tricloretilena, xilenul și toluenul pot fi redistribuite neintenționat în aer în dormitoarele noastre. În condițiile potrivite, plantele pot avea un efect purificator asupra aerului deoarece absorb și captează unele dintre aceste toxine și eliberează oxigenul, făcând astfel aerul pe care îl respirați mai curat.

Ce alte beneficii puteți obține din plantele dvs. de interior în dormitor? Se pare că îngrijirea plantelor poate ajuta la reducerea senzației de stres și anxietate. Chiar atingerea frunzelor plantelor dvs. timp de 2 minute poate avea un impact pozitiv asupra nivelurilor de stres.

Dacă doriți să transformați dormitorul într-un spațiu mai viu și mai respirabil, veți avea nevoie de mai mult decât plante în camera dvs. De asemenea, trebuie să vă asigurați că spațiul este bine ventilat.

Plante care vă pot ajuta să aveţi un somn liniştit

Iasomia

Aloe Vera

Lavanda

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel