De ce devin femeile infidele

infidelitate
infidelitate

Femeile, la fel ca și bărbații, manifestă predispoziție la a înșela, deși motivele pentru care acestea s-ar arunca într-o aventură sexuală par a fi mai profunde. 

Cinci motive reale stau în spatele aventurilor amoroase ale femeilor aflate în relații stabile, susține expertul în psihologie și în terapie relațională Renee Lee, relatează lyla.ro.

1. Parcurgerea unei tranziții

Pe parcursul maturizării unei femei, evenimentele survenite în viața acesteia îi afecteză psihicul, ea devenind tot mai introspectivă, inclusiv perderea unuia dintre părinți sau statutul ei relațional adesea oscilant. Deși dezideratul ei a fost întemeierea unei familii, la un moment dat își va pune clasica întrebare “Încotro mă îndrept?”, ceea ce o va determina să-și alunge disconfortul creat de schimbare, dar și de lipsa unui obiectiv pe termen lung sau frica de el printr-o aventură amoroasă, alături de un bărbat care îi va alunga grijile din prezent.

2. Lipsa aprecierilor

Dacă partenerul unei femei nu îi va aprecia calitățile, indiferent de domeniu (profesional, estetic, culinar etc.) o vor face pe aceasta să caute o legătură emoțională care să o facă să simtă că ea, însăși, merită tot ce este mai bun. Unul dintre motive este acela că, frustrată pentru că nu se simte apreciată de partener, ea suferă depresii și devine mai receptivă la aventuri amoroase în care amantul, cel puțin aparent, o apreciază mai mult decât partenerul de acasă.

3. Simțământul că relația se sfârșește

Atunci când relația "scârțâie", femeile simt și, motivate și de frica de singurătate, tind să caute alternative pentru atenuarea durerii după despărțire, deseori în brațele unui alt bărbat, caz în care infidelitatea ia forma unei măsuri de autoprotecție.

4. Când nu mai râd cu partenerul 

Indiferent de complicațiile vieții în cuplu, în momentul în care, ajunși acasă, partenerii nu mai reușesc să își zâmbească și să se destindă împreună, fiecare, atât femeie, cât și bărbat, va căuta moduri prin care să scape de grijile de zi cu zi pe care nu le mai poate lăsa deoparte când se pune în pat lângă partener, cel mai la îndemână fiind o "aventură amoroasă”, consideră psihologul Renee Lee.

5. Nu se mai simt dorite 

Nu doar barbatii simt nevoia sa isi faca viata sexuala mai picanta, ci si femeile. La ele, acest lucru se manifesta mai ales prin nevoia acerba de a se simti dorite, de a se simti atragatoare. Dacă partenera nu primește suficientă atenție, nu se simte dorită, atrăgătoare, senzuală și femeie în adevăratul sens al cuvântului, cu o viață sexuală mai picantă, ci pur și simplu o mașinărie prin care el se descarcă ocazional, ea va deveni, de asemenea, mai vulnerabilă la atențiile pe care i le va acorda un alt bărbat, ceea ce o va împinge la infidelitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel