Urmărește emisiunea live


De ce cafeaua cu lapte nu este o combinaţie bună

cafea1
cafea1

Multe persoane, în ceea ce priveşte nutriţia, fac greșeli de care nici măcar nu sunt conștiente, potrivit Andreei Sava. Jurnalista a scris pe blogul ei despre cele mai frecvente obiceiuri care afectează silueta.

1. Combini prost alimentele

De foarte multe ori, nu te îngrașă alimentele în sine ci modul defectuos în care le combini. Este deja un obicei larg răspândit combinarea cartofilor cu brânză sau carne. Cât se poate de greșit. Cartofii nu trebuie combinați cu proteine sau alte surse de amidon, adică pâine sau alte făinoase. Doar cu legume. Iar explicația o dă profesorul Mencinicopschi: cartofii conțin mult amidon care nu este digerat de aceleași enzime și în aceleași condiții de PH ca proteinele de origine animală. Deci se îngreunează digestia.

La fel, nu trebuie combinate la aceeași masă mai multe feluri de proteine: deci ori carne, ori brânză, ori ouă. De asemenea, explicația este că fiecare tip este descompus în condiții diferite și, combinându-le, se îngreunează digestia. Nici produsele făinoase nu trebuie mâncate cu carne.  

O altă combinație proastă este cafeaua cu lapte, lucru pe care l-am aflat tot de la profesorul Mencinicopschi. Cafeaua, în sine, are multe efecte benefice dar care sunt anulate de combinația cu lapte.

De asemenea, e bine să-ți îndulcești băuturile cu miere în loc de zahăr, este chiar indicat. Doar că acestea nu trebuie să fie fierbinți, adică să aibă peste 40 de grade Celsius. Adăugată peste această temperatură, mierea devine toxică.

[citeste si]

2. Nu mănânci ce și când trebuie

Mâncatul este o necesitate: să-i dai organismului ce-i trebuie pentru a funcționa. Așa că, în mod logic, trebuie să mănânci atunci când ai activitate și mai puțin când vine vremea să te odihnești. Plus că, dacă aștepți până leșini de foame, vei mânca mai mult decât ai nevoie, fiindcă durează o vreme până ajunge senzația de sațietate la creier.

Citiţi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel