De câte ori ar trebui, de fapt, să ne spălăm pe dinți

femeie-spala-dinti-shutterstock
femeie-spala-dinti-shutterstock
Cea mai cunoscută informație despre spălatul dinților a fost desființată de către medicii dentiști.
Dacă până în prezent era recomandat să ne spălăm dinții de trei ori pe zi timp de trei minute, iată că acum doctorii și-au adaptat recomandările la stilul alert de viață al oamenilor. De ce? Pentru că cele mai multe persoane nu sunt acasă – în mijlocul zilei – pentru a se putea spăla pe dinți.
Medicul dentist Sophie Dartevelle a explicat pentru Lefigaro.fr că periajul ar trebui să se facă de două ori pe zi – dimineața și seara, timp de câte două minute. În plus, ar trebui să folosim periuța de dinți electrică în detrimentul celei obișnuite și este recomandată pasta cu fluor și ața dentară înainte de culcare.
Alegeți gumă de mestecat fără zahăr
 
Pentru cei care mai au tendința să ronțăie câte ceva între mesele principale ale zilei, medicii îi sfătuiesc să folosească gumă de mestecat fără zahăr. Astfel, placa dentară – acea depunere licipicoasă și albicioasă de pe suprafața dentară și gingiilor să nu aibă timp să se dezvolte. Placa dentară se află la originea tuturor atingerilor țesuturilor parodontale (ligament, os alveolar, gingie); ea constituie, de asemenea, principala cauză a cariilor. Atunci când placa dentară persistă prea multă vreme la suprafața dinților, ea se calcifică constituind tartrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel