Dansul, armă împotriva asteniei de toamnă

Studiile arată că o persoană din zece resimte la începutul toamnei o stare generală proastă, din cauza asteniei de toamnă, care afectează populația pe măsură ce zilele devin mai scurte, aportul luminii naturale se reduce, iar diferența de temperatură între zi și noapte crește. Una dintre modalitățile prin care se pot elimina tulburările cauzate de astenia de toamnă este dansul.

Miscările de dans de societate au efecte pozitive asupra dispoziției, eliminând anxietatea și stările de apatie specifice începutului sezonului rece.

„Dansul este cea mai expresivă manifestare a corpului uman. În dans se împletesc armonios atât emoția, cât și capacitățile motrice, toate exprimând un frumos mesaj despre sensibilitate și frumos. Prin dans omul ajunge să armonizeze emoțiile interioare cu sunetul muzicii ceea ce aduce o serie de beneficii pentru psihic", explică Adriana Petrescu, psiholog.

În timpul dansului corpul produce și eliberează o cantitate mare de endorfine. Acestea dau o stare de bine persistentă, reduc stresul și relaxează.

Datorită mișcărilor energice și pasilor în ritmuri alerte, dansurile precum salsa, cha-cha, hustle și swing ridică tonusul și sunt distractive. Rumba, tangoul și valsul sunt dansuri pasionale, la care efectele benefice principale provin din conexiunea care se stabilește între parteneri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel