Dacă te înroșești la față când bei alcool, trebuie să afli ASTA

femeie-matura-bea-viN
femeie-matura-bea-viN

Există persoane care atunci când beau alcool se îmbujorează intens, iar acest lucru ascunde un lucru cel puțin interesant. 

Până acum se spunea că este vorba despre o caracteristică genetică, legată de o insuficiență enzimatică.  În prezent, medicii sud-coreeni au făcut o descoperire importantă – persoanele care se înroșesc la față atunci când beau alcool sunt mai predispuse la hipertensiune arterială, motiv pentru care trebuie să aibă o mai mare grijă de sănătatea lor.

De ce ne înroșim în obraji atunci când bem alcool?

Acest fenomen este întâlnit mai mult la femei, dar și la persoanele originare din estul Asiei. Doctorii spun că este o dovadă a faptului că acești oameni au o sensibilitate mai mare față de alcool sau chiar au intoleranță la această substanță, scrie AMFMS.

Fenomenul este legat de faptul că organismul acestor persoane nu poate descompune eficient acetaldehida, un produs rezultat din metabolizarea alcoolului; ca urmare, aceasta se acumulează în corp.

Această reacţie la alcool este în legătură directă cu un risc pentru sănătate: persoanele care se înroşesc la faţă când beau alcool prezintă un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arterială, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Naţională Chungnam (Coreea de Sud).

Consumul excesiv de alcool este un factor de risc binecunoscut pentru apariţia hipertensiunii arteriale, iar aceste noi descoperiri sugerează că persoanele care prezintă reacţia de înroşire a feţei au un risc mai mare, chiar dacă beau mai puţin, comparativ cu cei care nu prezintă acestă reacţie la alcool. Specialiștii recomandă ca oamenii care se confruntă cu această problemă să limiteze consumul de băuturi alcoolice pentru a preveni apariția hipertensiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel