89 de ani de la cutremurul Kanto din Japonia

La 1 septembrie, japonezii și-au adus aminte de cutremurul devastator din Câmpia Kanto, din 1923, în urma căruia au murit circa 142. 000 de oameni. 

Autor: Ana-Maria Tudor

Un cutremur cu magnitudinea de 8,3 pe scara Richter are loc în Câmpia Kanto din Japonia, în dimineaţa zilei de 01.09.1923. Epicentrul acestui cutremur a fost localizat la sud de Tokyo, lângă Oshima Island în Sagami Bay.

Acesta s-a produs la ora 11:58 ora locală, oră la care mulţi localnici pregăteau masa de prânz pe sobe încălzitecu lemne şi cărbuni. În timpul cutremurului, prin dărâmarea acestor sobe au fost declanşate incendii devastatoare, care nu au mai putut fi controlate din cauza vântului produs din nordul Japoniei de un taifun. În timpul cutremurului s-a spart şi reţeaua de apă, astfel a fost limitată alimentarea cu apă pentru stingerea incendiilor.

În zona Tokyo-Yokohama furtuna de foc a făcut scrum aproximativ 381. 000 de case din cele 694. 000 şi au murit aproximativ 142 000 de oameni. Capitala niponă a fost distrusă în proporție de 60 %.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel