Câteva curiozităţi despre veveriţe

squirrel3
squirrel3

Veveriţa, micul acrobat pe care îl vedem adesea prin păduri si parcuri, are, ca orice animal, câteva mici ciudăţenii neaşteptate.

Autor: Ana-Maria Tudor

 1. Ştim desigur cu toţii că meniul ei preferat constă în  alune, nuci, seminţe, sâmburi şi fructe de pădure, însă ce nu ştiaţi probabil este că veveriţele de « oraş » şi-au schimbat gusturile şi nu refuza niciodată biscuiţi, covrigei şi nici pizza !

 2. Pe tot mapamondul trăiesc peste 200 de specii de veveriţe, pe toate continentele, cu exceptţa Australiei. Probabil că acestor acrobaţi le plac inălţimile, dar nu sunt deloc atraşi de « surfing ».

 3. Asemenea altor rude rozătoare, veveriţele au 4 dinţi din faţă care nu se opresc niciodată din creştere! Nu este un lucru grav, însă astfel se explică de ce le vedeţi ronţăind mereu câte ceva : pentru că doar aşa îşi pot menţine dinţii la o dimensiune normală.

 4. Micuţele animăluţe nu intră niciodată în hibernare, ci găsesc modalităţi ingenioase de a-şi păstra temperatura corpului constantă, ascunzându-se în scorburi sau vizuini şi îşi calculează consumul de energie, aşa încât să poată părăsi adăpostul numai pentru a-şi reface proviziile.

5. La nevoie, veveriţele se pot dovedi a fi foarte buni înotători şi pentru că deţin o coadă stufoasă, sunt avantajaţi: o folosesc drept cârmă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel