Cura de magneziu: de ce, când și cum se face?

Oboseala, stresul, insomniile... Aveți nevoie cu siguranță de o vacanță. Dar, poate, și de puțin magneziu. 

În materie de suplimente alimentare, magneziul este un clasic. Fiecare om al muncii, în mod normal, își alege cel puțin o dată pe an cutia de capsule sau tablete pentru a-și face cura. Scopul? Răsfățarea - printre altele - a sistemului său nervos, prin încetinirea și calmarea stresului și oboselii. Cu toate acestea, unele reguli rămân a fi îndeplinite pentru o eficiență maximă.

Pentru simplul și bunul motiv că este un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului: „Acesta joacă un rol în 300 de reacții metabolice. Acționează asupra mușchilor, a nervilor, la detoxifierea organismului sau în digestie”, spune naturopatul Nicole Tripier, potrivit Madame Figaro. Într-un buletin informativ cuprinzător pe această temă, scris de către medicul și specialistul în terapie de nutriție Jean Paul Curtay, profesionistul a adăugat că „magneziul este catalizatorul pentru producerea de energie”.

[citeste si]

Un mineral esențial în viața de zi cu zi pe care organismul nu-l mai produce singur și pe care trebuie să-l introducem în hrană și apă pentru a ne asigura cota de zi cu zi (aproximativ 375 mg pe zi). Pentru unele persoane, deficiențele provin din cu totul altă parte decât din farfurie: „Astăzi solurile noastre sunt realmente sărace, astfel încât dieta noastră, cât ar fi ea de echilibrată, nu este suficientă pentru a satisface nevoile noastre de magneziu“, spune naturopatul. Afirmație confirmată și de doctorul Curtay, potrivit căruia, meniurile noastre actuale ne aduc între 100 și 220 mg de magneziu pe zi.

Pentru a identifica lipsa de magneziu, trebuie să ne ascultăm organismul. Dormiți prost și sunteți obosiți înainte chiar de a pleca de acasă? Vă lipsește energia deși mâncați echilibrat și faceți un minim de sport? „Crampe, amețeli, furnicături, grețuri de dimineață, atunci când nu sunteți gravide, iritabilitate – toate acestea sunt, de asemenea, semne de avertizare“, adaugă naturopatul.

Mulți încep cura de magneziu odată cu schimbarea anotimpurilor; înainte de venirea iernii și la ieșirea din aceasta pentru a curăța organismul de toxinele acumulate. Nicole Tripier recomandă cura de magneziu în ianuarie, în timp ce farmacistul Thomas Kassab o recomandă atunci când apar semnele de avertizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel