Cuplu, condamnat pentru că și-a ucis copilul cu rugăciuni

Un cuplu a fost condamnat pentru crimă de gradul doi după ce a refuzat, din convingeri religioase, să cheme salvarea în ajutorul copilului născut prematur.

Dale și Shannon Hickman, din Oregon, au fost condamnați la șase ani de închisoare. Femeia a născut acasă, prematur, pentru că din convingeri religioase, nu a dorit asistență medicală, scrie Daily Mail.

Copilul nu avea plămânii complet dezvoltați și nu putea respira bine. Cei doi părinți au refuzat să cheme ambulanța, fiind convinși că rugăciunea și uleiul de măsile le vor salva bebelușul. S-au rugat în timp ce-l ungeau cu ulei de măsline, dar copilul a murit.

Cuplul a făcut apel la decizie, dar judecătorul a fost de părere că cei doi puteau să facă mai mult pentru salvarea copilului.

Un medic a depus mărturie la tribunal și a spus că bebelușul avea 99% șanse de supraviețuire dacă ar fi primit asistență medicală.

Cei doi părinți fac parte din "Biserica lui Iisus Hristos", o religie din SUA care este cunoscută pentru respingerea ajutorului medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel