Cum vor cercetătorii să-i descurajeze pe tineri să mai fumeze

Oamenii de știință încearcă să găsească noi metode pentru a-i descuraja pe tineri să renunțe la fumat, menite să le aducă la cunoștință riscurile la care se expun când optează pentru acest obicei nociv.

Potrivit Daily Mail, un grup de cercetători din Scoția, inspirați din politica companiilor de țigări, care încearcă să ambaleze produsul cât mai atractiv pentru consumatori, au creat pachete "vorbitoare" de țigări, scopul fiind acela de a-i descuraja pe tineri să fumeze.

Astfel, cercetătorii de la Universitatea Stirling au creat două pachete de țigări vorbitoare cu mesaje diferite, pe care le-au testat pe femei tinere, cu vârste cuprinse între 16 și 24 ani.

Studiul a urmărit dacă tinerele sunt tentate să renunțe la fumat dacă își iau țigările din astfel de pachete.

Ce fac pachetele de țigări vorbitoare

Pachetele de țigări vorbitoare funcționează pe un principiu similar cu cel al felicitărilor muzicale. Când fumătorul deschide pachetul, i se reproduce unul dintre mesajele înregistrate, unul despre cum este afectată fertilitatea de fumat, celălalt care oferă numerele de telefon unde consumatorul poate suna, dacă intenționează să renunțe la acest viciu.

Cele două pachete create de oamenii de știință scoțieni redau mesaj pe care îl conțin, ori de câte ori se deschide pachetul.

Ce spun voluntarii care au participat la studiu

Părerile subiecților care au participat la studiu sunt împărțite: o fată de 17 ani care a încercat această metodă a pus că este tentată să renunțe la acest obicei, în timp ce altele consideră că această metoda nu le vor convinge să renunțe la fumat.

O altă voluntară nu crede că o astfel de metodă poate convinge tinerii să renunța la fumat: "Odată ce începi să fumezi, ignori mesajul și te bucuri de țigară".

Despre motivația creării unor astfel de pachete de țigări, Crawford Moodie, unul dintre cercetători, a declarat: "Este posibil că în viitor să vedem pachete de țigări care redau muzică sau care vorbesc, așa că vrem să știm din timp dacă obiectivele noastre vor fi atinse".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel