Cum va arăta Monumentul Marii Uniri

[] []

18 feb 2013 / 15:08
Salveaza PDF Comentarii
IMAGINI MONUMENT
IMAGINI MONUMENT

Vernisajul manifestării expoziționale complexe „Monumentul Marii Uniri: de la proiect la inaugurare” a avut loc, luni, la sala Sala de expoziţii Constantin Brâncuşi a Palatului Parlamentului.

Evenimentul expozițional a inclus o componentă multimedia inedită, cu imagini și filme derulate pe un fond muzical adecvat, și o alta fotografică, ambele surprinzând efortul realizat până în prezent de sculptorul Ioan Bolborea pentru materializarea proiectului artistic dedicat centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Organizatorii, Fundaţia „ARTA ÎN CETATE” și compania MOVING SOUNDS EVENTS, împreună cu gazda evenimentului, Serviciul pentru Ambientare și Expoziții al Camerei Deputaților, au anunțat că expoziția va fi deschisă în perioada 18 februarie - 14 martie 2013, programul de vizitare fiind zilnic, de luni până vineri, între orele 10:00 și 17:00.

Inițiativa ridicării și amplasării în Piaţa Alba Iulia, din Bucureşti, a unui monument menit să aducă în atenție sacrificiile românilor pentru împlinirea idealului unității naționale a aparținut foștilor combatanți pe câmpurile de luptă ale celui de-al doilea război mondial. Veteranii de război s-au adresat, în acest sens, în luna aprilie 2006, Parlamentului României, Administrației Prezidențiale, Instituției Prefectului Municipiului București și Primăriei Generale a Capitalei. Forurile competente au acceptat propunerea și au organizat un concurs de soluții la care s-au înscris trei artiști, iar în februarie 2007 comisia de jurizare a stabilit ca fiind câștigător proiectul prezentat de sculptorul Ioan Bolborea.

Imaginile care sunt prezentate în cadrul expoziției de la Palatul Parlamentului vor reflecta diferitele variante de lucru și stadiile parcurse până în prezent pentru materializarea proiectului artistic al Monumentului Marii Uniri.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +1    Negative: 0

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

n-nxt.M