Cum sărbătorim Ziua Universală a IEI Românești

ziua-universala-a-iei-dcnews
ziua-universala-a-iei-dcnews
Pe 24 iunie vom sărbători Ziua Universală a Iei. 

Nu este o campanie publicitară, ci o celebrare a iei tradiționale românești, oriunde s-ar află pe planetă. Ea este matricea noastră culturală, un simbol al identității și creativității spațiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi.

Ne îmbrăcăm în ie sau cămașă tradițională românească albă, ne fotografiem și încărcăm pozele pe pagina de facebook. Cea mai reprezentativă imagine o punem că fotografie de profil, specificând locul prin butonul de locație, care există la fiecare imagine. Această fotografie trebuie postată apoi pe pagină de facebook La blouse roumaine - https://www.facebook.com/LaBlouseRoumaine10 -, unde va exista o aplicație prin care se vor putea vizualiza toate pozele de pe mapamond, îmbrăcând pentru o zi planetă în ie.

Vrei să apari și pe Dcnews? Trimite-ne poza ta pe adresa [email protected] și o vom adăuga într-o galerie de fotografii specială.

Pregătirile pentru Ziua Universală a Iei încep la apusul soarelui pe 23 iunie, pentru că, potrivit tradiției românești atunci începe și noaptea magică de Sânziene. Odată cu Ziua Universală a Iei vom sărbători și Sanzienele, un bun prilej pentru a promova o minunată tradiție românească în lume.

Pe 24 iunie 2013, în România este zi liberă, fiind a două zi de Rusalii a€“ Înălțarea Domnului. În aceeași zi, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.

Evenimente speciale în orașul tău

Pentru bucureșteni recomandăm Târgul de Ie Românească, ce se va desfășura în perioada 22-23 iunie la Alchemia – centru pentru arte contemporane - dar și expoziția "Măiastra - povestea nespusă a iei", care a avut vernisajul pe 20 iunie și vă așteaptă la Galateca.

Expoziția va prezența o selecție de îi de patrimoniu sub formă unei instalații de artă, alături de faimoasele fotografii de arhivă ale Regină Măria în veșmânt tradițional românesc, o serie de fotografii din perioadă interbelică din colecția britanicei Beryl de Zoete și o incursiune în imagini a iei începând din cultură Cucuteni până în contemporan, la colecțiile vestimentare ce au făcut istorie, semnate de Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier și Tom Ford. Pentru alte evenimente din România și din lume puteți accesa lista AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel