Cum să vopseşti ouăle în mod natural

paste
paste

Există mai multe moduri de pregatire a acestora în funcţie de timp şi de preferinţe.

Se începe prin alegerea ouălor proaspete, spalarea în apă călduta şi ştergerea cu o cârpă curată. Se pot curăţa şi cu puţin alcool sau spirt.

Pentru a verifica dacă sunt proaspete există mai multe modalităţi.

O primă modalitate ar fi scufundarea oului în apă. Cel proaspăt rămâne la fundul apei, cel care are până în 10 zile stă între fund şi suprafaţă iar dacă este vechi se ridică deasupra.

Un ou proaspăt de cele mai multe ori are coaja transparentă iar cel vechi o are mată.

Dacă le folosiţi pentru gătit este bine să le spargeţi într-un vas separat pentru a vedea dacă sunt bune sau nu. La oul vechi gălbenuşul se împrăştie şi albuşul se desparte de gălbenuş.

Pune oul lângă ureche şi mişcă-l uşor. În cazul în care auziţi că se deplasează conţinutul atunci înseamnă că oul este destul de vechi.

Când fierbem ouă este indicat să adăugăm în apă şi puţină sare sau oţet pentru a ajuta la coagularea albuşului de ou.

Ouăle pot fi vopsite în mai multe feluri. Metodele bătrâneşti sunt încă folosite de gospodine în bucătărie.

Pentru a obţine culoarea roşie se fierbea rădăcina de roibă. Pentru galben se foloseşte coaja de portocală, morcovi sau chimen. Se pot pune pe ouă frunze de pătrunjel sau mărar şi se înfăşoară oul în ciorap.

Cafeaua oferă o nuanţă maronie ouălor şi pentru obţinerea acesteia se fierb 6-7 linguri de cafea într-un vas mai mare. Se pun ouăle, se fierb aproximativ 10 minute. În funcţie de cât le ţineţi în apa, acestea se colorează mai mult.

Pentru albastru se folosesc frunze de varză roşie iar pentru verde frunze verzi ( de la spanac sau urzici).

Varza roşie se toacă mărunt şi se pune la fiert într-un vas cu 1,5 l de apă şi 2 linguri de oţet. Se ţine pe foc pentru 20 de minute şi apoi se pun ouăle care se lasă câteva ore în această zeamă albăstruie. Dacă fierbeţi ouăle împreună cu varza se poate să nu se prindă uniform culoarea.

Pentru modele desenaţi cu un creion cerat şi desenele vor rămâne albe după vopsire. Luciul îl obţineţi dacă veţi şterge ouăle cu o cârpă înmuită în puţin ulei.

Daca veţi folosi o vopsea artificială nu este indicat să fierbeţi ouăle direct în ea pentru că substanţele chimice pot afecta chiar şi gălbenuşurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel