Cum să scapi de AFTE în doar 3 ZILE

Aftele sunt nişte mici leziuni orale, care devin deranjante atunci când mănânci sau chiar în momentele în care vorbeşti, iar în anumite cazuri sunt chiar foarte dureroase.

Durerile cauzate de afte pot fi reduse cu diferite analgezice. Pe lângă administrarea acestora, o igiena atentă a cavității bucale este foarte importantă. Trebuie să evită astfel infectarea bacteriană a aftelor și procesul de vindecare se accelerează, scrie antenastars.ro.

Produsele pe bază de glicerină pot calma durerea și disconfortul produs de acestea micuților.

De asemenea, trebuie să eviţi consumul alimentelor iritante: acide, condimentate, al citricelor sau al laptelui și al produselor lactate. în cazul în care există carență vitaminică, este foarte indicată terapia cu vitamina B6, C și acid folic.

[citeste si]

Un tratament efecient sunt produsele pe bază de glicerină care se găsesc în farmacii, sub formă de geluri, creme, paste. Trebuie să faci clătiri repetate cu apă de gură cu clorhexidrină. Acestea vor ameliora durerea și vor grăbi vindecarea.

Atunci când sunt foarte dureroase, se poate aplică un anestezic local-lidocaină, sub formă de spray. Badijonarile cu violet de gențiană 1% sau gargarismele cu infuzie de musețel ajută în vindecarea aftelor bucale.

Se pot face și dușuri bucale cu soluții alkaline (cu bicarbonat de sodiu), care, corelate cu aplicarea locală a glicerinei boraxate sau a glicerinei cu hidrocortizon acetat, vor vindecă leziunile prezente în 2-3 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel