Cum să munceşti pentru a câştiga timp sau recenzia filmului In Time

In Time, film realizat în regia lui Andrew Niccol a avut premiera în România pe data de 28.10.2011. Distribuţia este cu Justin Timberlake şi Amanda Seyfried.

Autor: Anca Murgoci

Ideea filmului poate fi rezumată la înlocuirea banilor cu timpul. Vestimentaţia şi modelele de automobile indică faptul că acţiunea se petrece într-un timp nu foarte îndepărtat.  Oamenii trăiesc gratuit 25 de ani, după care le apare pe mâna stângă un ceas cu un anumit timp pe care îl mai au de trăit. Ei trebuie să muncească pentru a câştiga timp, în loc de bani.

Ceasul de un verde fosforescent arată cât timp, în zile, ore, minute, şi secunde mai are omul de trăit. La fel ca în viaţa cotidiană(când se fură bani), oamenii pot fura timpul celorlalţi, prin metodele clasice, cum ar fi jafurile sau omorurile. Ceasul nu are niciun cod pin, astfel încât timpul poate fi furat uşor. Pentru a înţelege valoarea timpului, vă spunem că o noapte de cazare la un hotel de lux costă în film două luni. Cei bogaţi pot trăi la infinit, în schimb săracii se luptă să trăiască de pe o zi pe alta. Justin Timberlake, în rolul lui Will Salas, primeşte timp de la un bărbat. Acesta din urmă are mai mult de 100 de ani şi şi-a dat seama că nu vrea să fie nemuritor. Cu timpul primit, Will Salas ajută oamenii să trăiască mai mult şi astfel intră în conflict cei care deţin puterea.

Filmul pune în centru ideea că timpul înseamnă bani. Filmul merită văzut, deşi finalul este deschis şi nu arată decât o goană infintă după timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel