Cum putem să scăpăm de cearcăne

Cearcăne
Cearcăne

Cearcănele au denumirea ştiinţifică de hipercromia periorbitală, iar metoda medicală pentru tratament este blefaroplastia – care este o intervenţie chirurgicală cosmetică concepută pentru cei care doresc să scape de cearcănele de sub ochi.

Cauzele apariţiei pungilor sub ochi

Această manifestare a oboselii permanente şi a condiţiei de somnolenţă pe care o conferă pungile sub ochi şi cearcănele pot avea o mulţime de cauze. Noi toţi avem celule adipoase deasupra, sub şi în jurul ochilor, cu timpul, însă, ţesutul orbital îşi pierde din elasticitate şi permite celulelor adipoase să se lase în jos.

Iar nuanţa mai întunecată a cearcănelor se datorează vaselor sanguine din jurul ochilor care ies la suprafaţă.

Ce putem să facem ca să scăpăm de cearcăne
Soluţii pentru a scăpa de cearcăne sunt numeroase. Acestea pot fi ascunse sub machiaj sau pot fi soluţionate de medicul plastician prin injectare de botox sau prin intervenţie chirugicală numită blefaroplastie. Însă, există şi numeroase tratamente naturiste care s-au dovedit a fi extrem de eficiente.

Smochine

Un alt remediu în lupta împotriva cearcănelor este aplicarea unei smochine pe ochi, scrie clicksanatate.ro Se taie o smochină în două şi se pune câte o jumătate pe fiecare ochi. Se lasă 15 minute şi se clăteşte cu apă călduţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel