Cum poţi scăpa de senzaţia de a mânca tot timpul dulce

Dulciurile sunt delicioase, dar consumate în exces devin periculoase – nu doar pentru siluetă, ci si pentru sanatate.

Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de pofta de dulce: 

- Când aveţi poftă de ceva dulce, consumaţi fructe. De preferat pe cele cu un conţinut glucidic scăzut: mere verzi, ananas, fructe de pădure, kiwi.  În acest mod aducem, împreună cu gustul dulce, un aport de fibre şi alţi nutrienţi.

- Consumă cinci mese pe zi, obligatoriu trei mese principale şi două gustări, la interval de 2-3 ore şi cina pâna în ora 20. Distanţa prea mare dintre mese ne poate determina să alegem alimente dulci sau grase pentru a ne satisface rapid foamea. Un regim echilibrat de mese satisface necesarul energetic al organismului şi scade pofta de dulce.

- Pentru o senzaţie de saţietate, optaţi pentru alimente bogate în proteine şi fibre (cereale integrale, carne, ouă, lapte, peşte, legume).

- Nu eliminaţi complet toate sursele de glucide (de exemplu fructele) pentru că acest tip de dietă nu are viabilitate pe termen lung şi creşte totodată riscul de a reveni rapid la vechile obiceiuri.

- Scăderea cantităţii de zahăr (sau a altui îndulcitor pe care îl adăugăm în cafea, ceai) poate scădea pofta de dulce, deoarece papilele gustative se vor obişnui cu o concentraţie mai scăzută de zahăr.

- Exerciţiile fizice regulate ne dau o stare de bine, pentru că în acele momente eliberăm endorfine. Totodată, ne determină să avem şi un stil alimentar sănătos.

- Odihniţi-vă corespunzător. De multe ori, ne simţim obosiţi şi consumăm dulce pentru a ne energiza.

- Hidrataţi-vă. Consumaţi apă suficientă sau ceaiuri, deoarece distensia gastrică cu lichide duce la dispariţia senzaţiei de foame şi implicit a poftei de zahăr.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel