Cum ne pregătim mașina pentru iarnă

Deși încă ne bucurăm de vreme frumoasă, șoferii trebuie să își pregătească mașinile pentru sezonul rece. Ce reguli trebuie să respectăm.

Verificarea anvelopelor

Acestea trebuie să fie într-o stare bună și profilul lor să fie de minim 5 milimetri. Verificarea presiunii trebuie neapărat făcută deoarece odată cu răcirea vremii scade și presiunea din anvelopă. Presiunea se verifică la temperatura din exterior, nu în garaj.

Verificarea lichidelor

Uleiul de motor trebuie să fie unul optim pentru mașina dvs. și potrivit condițiilor de iarnă, pentru că la temperaturi scăzute uleiul are tendința de a se îngroșa.

Lichidul de parbriz trebuie să fie unul special pentru sezonul rece pentru a evnita înghețarea instalația de curățare a parbrizului. E bine de șiut ca atunci când acționăm ștergătoarele trebuie să ne asigurăm că parbrizul nu este înghețat. Astfel, evităm distrugerea ștergătoarelor sau zgârierea parbrizului.

Antigelul

Este absolut necesar pe timpul iernii. Este interzisă turnarea de antigel sau apă rece în circuitul de răcirea al motorului fierbinte, deoarece poate distruge pe loc motorul.

Verificați bateria

Când temperaturile sunt mici, puterea acumulatorului scade. Dacă acesta este mai vechi de trei ani, este indicat să fie verificat la service.

Ustensile utile

Este indicat să avem în mașina cabluri pentru alimentarea bateriei, lopată pentru zăpadă, soluții de dezghețat încuietorile, cablu de tractate, lanțuri antiderapante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel