Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Cum mâncăm corect salata verde

Cristina Alexandrescu / 03 mai 2016 / 20:57

Primăvara, atunci când începem să consumăm din nou legume şi fructe proaspete, putem resimţi un disconfort abdominal.

Acest lucru poate fi cauzat de consumul incorect al legumelor verzi, a declarat dr.Donka Baikova, preşedintele Societăţii Bulgare pentru Nutriţie şi Dietetică.

Aceasta a recomandat îndepărtarea frunzelor exterioare ale salatei, precum şi a celor îngălbenite, deoarece acestea conţin cea mai mare cantitate de nitraţi. De asemenea, după ce a fost cumpărată, salata nu trebuie păstrată în pungi din plastic la temperatură mare, deoarece atunci nitraţii se transformă în nitriţi.

În afară de aceasta, specialistul bulgar recomandă ca salata să fie spălată cu apă rece, care apoi să fie aruncată: „Nitraţii sunt solubili în apă, sensibili la căldură, iar apa în care se spală salata nu trebuie reutilizată, chiar dacă se pierde o anumită cantitate de vitamine şi minerale„, a mai spus dr. Baikova.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.22
YesMy