Cum îți poți menține creierul tânăr și în formă

Pentru stimularea activității cerebrale, cei mai mulți oameni preferă "gimnastica minții" - rezolvarea problemelor de matematică sau a rebusurilor. Site-ul

Urmăriţi documentare despre natură

Un studiu recent a scos la iveală faptul că persoanele care urmăresc astfel de documentare se descurcă mai bine la testele de competenţe lingvistice.

Menţineţi-vă nivelul colesterolului scăzut

Potrivit unei cercetări din 2009, persoanele care au un nivel moderat de colesterol, în jurul vârstei de 40 de ani, au un risc mai scăzut de Alzheimer.

Aveţi grijă de dantură

Un studiu recent a demonstrat că o bună sănătate orală este asociată cu un risc mai scăzut de demenţă. Oamenii de ştiinţă au urmărit aproximativ 5.500 de persoane cu vârste peste 18 ani, şi au descoperit că cei care se spală pe dinţi mai puţin de o dată pe zi aveau un risc de demenţă cu 65% mai mare decât cei care se spălau pe dinţi zilnic.

Beţi ceai verde

Un studiu din 2012 a scos la iveală faptul că ceaiul verde stimulează activitatea cerebrală, în special la bărbaţi. Cercetarea, realizată în China, a arătat că substanţele din compoziţia ceaiului verde ajută la dezvoltarea de celule noi în creier, aducând beneficii memoriei şi procesului de învăţare.

"Multe cercetări au arătat că ceaiul verde, consumat periodic, previne apariţia problemelor cardiace. În urma analizelor efectuate am ajuns la concluzia că ceaiul aduce beneficii şi sănătăţii cerebrale, având impact asupra mecanismelor celulare ale creierului", a spus Yun Bai, profesor la Universitatea Militară "Chongqing" din China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel