Urmărește emisiunea live



Cum îți poți face șeful fericit, cu cinci cuvinte

angajat_fericit_locul_de_munca
angajat_fericit_locul_de_munca

Relația manager-subordonat este una foarte delicată, modul în care aceasta evoluează putând avea efecte uriașe la nivelul companiei, dar și asupra celor implicați direct în această relație. Dacă pentru un șef, responsabilitatea coordonării unei echipe presupune un nivel maxim al interacțiunii cu toți subordonații săi, un angajat poate să își facă viața cât mai ușoară la locul de muncă, dacă va ști cum să își mulțumească șeful.

Pornind de la faptul că un manager este și el om, nu robot, şi este sensibil la anumite cuvinte, gesturi şi atitudini venite din partea angajaţilor, aceștia pot acționa astfel să-și facă șeful fericit, obținând în schimb, o viață mai ușoară la locul de muncă, scrie Inc.com, potrivit Realitatea.net.

Cum pot să ajut? Managerul tău va fi fericit să vadă că sari să pui umărul în anumite situaţii, înainte să ţi se ceară expres acest lucru.

- Aş vrea să învăţ mai multe despre asta. Dacă îţi exprimi disponibilitatea de a învăţa lucruri noi şite arăţi dornic să progresezi, managerul te va privi cu alţi ochi decât pe colegii care se rezumă la sarcinilor.

- Cum credeţi că trebuie să procedez în această situaţie? Un mod elegant de a-ţi peria şeful fără să pari exagerat sau pupincurist este să îi soliciţi expertiza şi sfatul cu privire la diverse situaţii, mai ales acolo unde are mai multe experienţă decât tine.

- Putem găsi o soluţie la problema asta. În situaţiile care par extrem de complicate la prima vedere şi unde problemele par insurmontabile, cei care vin cu dorinţa de a găsi o soluţie vor fi văzuţi ca oameni-cheie în companie.

- Se rezolvă imediat. Atunci când primeşti o sarcină de la manager, răspunsul trebuie să fie cât mai prompt, "acum" e chiar mai bun decât "imediat". Chiar dacă în gândul tău spui "Ce tâmpenie mai e şi asta?", atitudinea nu trebuie să fie deloc negativă. Clarifică-ţi nelămuririle (se va simţi bine să îi ceri sfatul) şi arată-te dispus să rezolvi rapid sarcina primită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel