Cum a murit Ion Rîmaru, cel cunoscut criminal din România

Ion Rîmaru
Ion Rîmaru

Ion Rîmaru, cel mai celebru criminal în serie din România, a murit ”ca un laș”, potrivit unui martor al execuției.

Până în 1989, Codul penal era mai "bogat" cu un articol, cel care făcea referire la pedeapsa capitală. Execuția cuplului dictatorial Elena și Nicolae Ceaușescu, împușcați la Târgoviște chiar în ziua de Crăciun, a fost urmată de eliminarea pedepsei cu moartea în România și înlocuirea ei cu detenția pe viață. În anii comunismului, regimul şi-a dat girul pentru uciderea a 104 infractori, printre care și odiosul hoț, criminal și violator în serie Ioan Rîmaru.

Generalul (r) Ioan Chiș, fost șef de închisoare și fost director în Direcția Generală a Penitenciarelor, a fost printre cei care au asistat, la Penitenciarul Jilava, la execuția lui Rîmaru, împușcat cu "foc de voie", în urmă cu 46 de ani. "Rîmaru s-a tăvălit pe jos, a murit ca un laș, cerând iertare", spune Ioan Chioș, într-un interviu pentru Libertatea.

"Pot să spun că a fost un laș (Rîmaru, n.r.). Nu a avut o conduită decentă pentru un astfel de moment, cum spre exemplu am văzut execuția lui Ceaușescu. Și ea, Ceaușeasca, avea o atitudine lașă. Pe când el (Nicolae Ceaușescu, n.r.) era relativ demn într-un astfel de moment. Râmaru nu a cerut nimic, nu avut o ultimă dorință", mai spune Ioan Chiș.

Io Rîmaru a fost găsit vinovat de patru omoruri, mai multe violuri și tentative de omor. Pe data de 23 octombrie 1971, acesta a fost executat în incinta Penitenciarului Jilava.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel