EXCLUSIV  Cum a luat ființă revista ”Salut”. George Mihăiță ne-a dat toate detaliile

Actorul George Mihăiță a povestit, la DCNews, cum a luat ființă revista ”Salut” și cum prin intermediul publicației a putut să ajute adolescenții.

”Puteți să-mi spuneți jurnalist. Ion Cristoiu, era directorul revistei Teatru, și mi-a cerut să scriu vreo 2 articole. Le-am scris și zice: 'Nu cred că le-ai scris tu. Bun, ca să văd că le-ai scris tu, îți dau o temă: Ce fac actorii cu o jumătate de oră să intre în spectacol”. Am stat în curtea interioară a Teatrului de Comedie și notam. I-am dus articolul lui Ioan și a spus: 'ești un mare gazetar'. Nu sunt un mare gazetar, sunt un actor de multe ori foarte bun, dar faptul că Ioan Cristoiu mi-a zis așa, pentru mine a fost un îndemn după aceea de a realiza revista ”Salut” și de a îl avea pe Ion Cristoiu directorul revistei. Revista avea sediul la mine acasă, într-o sufragerie, cu pozele întinse, cum era perioada de atunci, dar a fost acel pioneriat care pentru mine a fost extraordinar.”, a povestit actorul la DCNews.

”Umblam cu scrisorile după mine”

Actorul se ocupa de rubrica ”Nimeni nu e singur”.

”Răspundeam scrisorilor celor care erau în lipsă de comunicare cu cei din jur, părinte, profesor și așa mai departe, iubit, iubită. Am primit în cei 10 ani, sute de mii de scrisori. Din scrisorile pe care eu le-am primit... dacă îmi pare rău de ceva, e că nu există preocupare pentru adolescenți.”, a mai spus George Mihăiță.

Acesta spune că primea scrisori în care adolescenții amenințau că se vor sinucide.

”Au venit la noi la redacție, din țară, în general fete. Mai mult fetele erau atente la revista ”Salut” și la problemele pe care le aveau ei. Am chemat și părinții, am stat de vorbă și cu ei.”, a mai spus acesta.

Salut a fost o revistă pentru adolescenți din România, înființată în 1990 de actorul George Mihăiță.

Vezi răspunsul complet aici:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel