Cum a cumpărat miliardarul Soros jumătate din Europa

Rebuilding Economics: George Soros
Rebuilding Economics: George Soros

Câmpul gazeifer Siekirki din Polonia va fi explorat de Romgaz și o companie ce aparține miliardarului Câmpului gazeifer Siekirki din Polonia are rezerve estimate de 12 miliarde de metri cubi (cât toată producția României într-un an). Proiectul este vechi de trei ani, iar partenerul inițial era compania britanică Aurelian Oil&Gas. Compania britanică a fost cumpărată la sfârșitul lunii ianuarie, de San Leon Energy, o companie de asemenea britanică, care este specializată în explorarea şi exploatarea resurselor în țări în curs de dezvoltare. Aceasta este deţinută de miliardarul american de origine maghiară George Soros, prin intermediul fondului de investiții Quantum Partners.

Purtător de cuvânt la Romgaz, Lucian Stancu, a declarat că procentele pe care le dețin Romgaz și San Leon sunt confidențiale, însă ce se poate spune este că Romgaz este minoritară.

De menționat că în septembrie 2011, George Soros a cumpărat Realm Energy International Corporation, compania din Polonia care se ocupa de explorarea și exploatarea gazelor de șist de pe teritoriul țării est-europene. După achiziția Aurelian Oil&Gas, Soros deține toate rezervele Poloniei de gaze.

Totodată, San Leon Energy are operațiuni de explorare și exploatare a reurselor de hidrocarburi în Irlanda, Maroc, Germania, Albania, Spania, Franța și Italia.

George Soros este unul dintre cei mai cunoscuți miliardari și filantropi din lume. El a devenit celebru după ce, în anul 1992 a făcut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel