Cum a apărut Raluca Turcan la Antena 3. Accesoriu care anticipează o alianţă cu PSD? - FOTO în articol

Guvernul României
Guvernul României

Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii şi deputat PNL, a intrat în direct la Antena 3 cu o vestimentaţie care poate trăda mesaje subliminale. 

Aceasta a venit îmbrăcată în negru, dar cu un trandafir roşu la piept, lucru care ar putea sugera că PNL se pregăteşte de o alianţă cu PSD, aşa cum se sugerează în ultimele zile şi din partea surselor politice. 

De altfel, sociologul Alfred Bulai a adus aminte şi de faptul că nici USL nu s-a format imediat, ci a fost un proces de durată, cu lideri ai celor două partide, PSD şi PNL, care apăreau împreună la emisiuni fără să se mai atace. 

VEZI Coaliţia PSD-PNL, "cea mai puternică". Sociologul Bulai, ipoteză despre Ciolacu și negocierile cu PNL și Iohannis

Iată fotografia cu Raluca Turcan la emisiunea Punctul de Întâlnire. 

Ce spune Raluca Turcan despre o alianţă cu PSD 

”Faptul că premierul Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul înseamnă că intrăm sub textul Constituţiei, care presupune desemnarea unui prim-ministru care să aibă posibilitatea să îşi creioneze o majoritate. Noi am decis în această seară desemnarea unei echipe de negociere care să reia discuţiile, mai aplicat, cu toate forţele politice democratice din Parlament. Există o soliditate a parteneriatului cu UDMR şi urmează să vedem de unde vom mai obţine sprijin parlamentar pentru un premier pe care îl va desemna preşedintele Klaus Iohannis. Ideea de bază a fost să găsim acea variantă care să stopeze criza. Nu ne mai putem permite să avem şi o criză sanitară, şi o creştere de preţuri, o tensiune în societate generată de aceste două mari probleme şi o criză politică care, din păcate, s-a tot aprofundat în loc să iasă la final soluţii de rezolvare”, a declarat Raluca Turcan la Antena 3. 

”PSD şi-a exprimat disponibilitatea de a participa la guvernare. Ar fi o alianţă între doi adversari care azi s-ar putea regăsi într-un moment de criză pentru a traversa această iarnă”, a punctat Radu Tudor. 

”Nu mă pot pronunţa acum, pentru că am tot văzut declaraţii publice, şi contondente, şi mai împăciuitoare. Cred că e important ca de data asta, ţinând cont de gravitatea momentului, echipele de negociere să încerce să prezinte o majoritate parlamentară”, a precizat Raluca Turcan privitor la o alianţă cu PSD.  

Florin Roman: Le-am prezentat colegilor cifrele. Aşa ar fi o majoritate confortabilă 

"Le-am prezentat colegilor mei aceste calcule. O alianţă PNL-USR-UDMR ar însemna 224 de voturi. Practic, cu votul colegilor de la minorităţile naţionale ar fi o majoritate la limită. Pe cealaltă variantă sunt 157 voturi PSD, 120 PNL şi 30 UDMR, ar însemna o majoritate mai mult decât confortabilă, care ar permite discuţii mai mult decât serioase inclusiv pentru o revizuire a Constituţiei", a declarat Florin Roman la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel