Cu ocazia căsătoriei regale, Kate Middelton nu va jura supunere prinţului William

Prinţul William, 28 de ani şi Kate, 29 de ani, au decis care vor fi jurămintele de nuntă, iar viitoarea prinţesă a hotărât să urmeze exemplul Dianei, care în mod controversat, la nunta din 1981 cu prinţul Charles, nu a jurat să i se supună acestuia.

Însă Diana, pe atunci în vârstă de doar 20 de ani, nu a reuşit să impună acest trend printre viitoarele mirese princiare. Atât Sarah Ferguson cât şi Sophie Rhys-Jones, care s-au căsătorit în familia regală în 1986 şi 1999, au jurat să fie supuse soţului.

Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, i-a lăudat pe cei doi pentru dragostea pe care şi-o împart şi pentru atenţia faţă de detaliile ceremoniei de nuntă. Totuşi, temându-se că şi această uniune ar putea sfârşi după modelul prinţesei Diana sau al lui Sarah Ferguson, arhiepiscopul a precizat că a avut "o lungă discuţie" cu cei doi despre bucuriile dar şi tentaţiile vieţii de familie.

Arhiepiscopul Rowan Williams, cel care va oficia căsătoria lui William şi Kate, a declarat la rândul său că jurământul de supunere al soţiei faţă de soţ este arhaic şi anacronic, putând servi şi drept scuză bărbatului pentru a justifica violenţa domestică.

William ar fi acceptat la rândul său ca logodnica sa să renunţa la obişnuita formulare a jurământului în care promite să i se supună pentru că, în relaţia lor de până acum, cei doi s-au considerat mereu egali, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel