Cu cât ești mai înalt, cu atât ești mai inteligent

inalti
inalti

Cercetătorii americani explică de ce persoanele mai înalte tind să fie ceva mai inteligente decât restul oamenilor. Ei au descoperit că acest fenomen are două cauze: faptul că aceleaşi gene afectează cele două trăsături şi faptul că persoanele mai înalte sunt mai predispuse decât restul oamenilor să-şi aleagă parteneri mai inteligenţi (şi vice versa).

Corelarea dintre înălţime şi IQ a fost documentată în mai multe studii începând cu anii' 70, însă cauzele acestei relaţii nu au fost descifrate de cercetători până acum, potrivit descopera.ro.

„Nu doar la oameni, ci şi la animale, se observă faptul că trăsăturile care sunt atrăgătoare din punct de vedere sexual tind să fie corelate”, explică Matthew Keller, profesor de psihologie şi neuroştiinţe în cadrul Universităţii Colorado-Boulder şi totodată autorul acestui studiu publicat în jurnalul PLOS Genetics. „Aşadar, dacă un animal prezintă un nivel ridicat al unei trăsături selectate sexual, este foarte probabil să aibă un nivel ridicat şi ceea ce priveşte alte trăsături selectate sexual. Oamenii de ştiinţă se întreabă dintotdeauna care este cauza acestui fenomen. Şi dintotdeauna a fost foarte dificil de separat cele două potenţiale cauze genetice”, explică Keller.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel