Filmul reprimirii lui Dan Șova în PSD

Excluderea lui Dan Șova a fost tratată încă de la momentul producerii ei într-un alt registru de șefii PSD. Președintele PSD, Victor Ponta, a adoptat un discurs intransigent față de Marian Vanghelie și Mircea Geoană, dați afară din partid odată cu Șova, însă fostului ministru al Transportului i-a lăsat din start o portiță generoasă de revenire. 

În decizia liderilor PSD de a-l reprimi pe Dan Șova în partid cea mai mare pondere a avut-o atitudinea fostului ministru după excluderea din 27 noiembrie. Pe scurt, Șova și-a primit cuminte penitența și, cel mai important, nu s-a raliat planurilor lui Marian Vanghelie și Mircea Geoană. Mai mult, Șova a evitat complet în ultimele două luni ieșirile în presă și comentariile politice.

Așa cum Ponta anticipa imediat după decizia excluderii, Șova nu a trădat în Senat și a votat în linia impusă de partid. "Sunt convins că va rămâne alături de noi cel puțin în grupul senatorial (...) I s-a reproșat că s-a grăbit cu bătălia pentru funcții și sunt convins că a înțeles votul de azi", a spus Ponta despre Șova, un apropiat al său, în ziua excluderii.

Într-o intervenție la Realitatea Tv, Cătălin Ivan a declarat, vineri, că reprimirea lui Dan Șova a produs o surpriză generală în rândul psdiștilor.

Dan Șova și Ludovic Orban și-au împărțit insulte, în direct, la TV

"La momentul respectiv nu știam că Dan Șova va fi reprimit în partid. A fost o surpriză pentru toată lumea. Una plăcută, pentru că eu unul am votat împotriva excluderii, așa că nu pot fi împotriva reprimirii. Cred că s-a reparat una dintre greșeli, de la primul Comitet Executiv", a declarat Ivan.

De fapt, Victor Ponta și Liviu Dragnea au lăsat constant de înțeles că excluderea lui Șova este o decizie vremelnică și lesne surmontabilă.

Într-un interviu acordat DC News la 28 noiembrie, Ponta declara: "Dan Șova a fost o altă situație. El a fost sancționat ieri și sunt convins - am văzut și reacția lui - că a înțeles de fapt care a fost problema. Nu era legată de ceilalți doi colegi. A fost prea grăbit. Luni, imediat după alegeri, a intrat în valul ăla în care trebuiau făcute schimbări, trebuia să ... . Eu cred că Dan Șova va fi alături de noi". (mai multe AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel