Cristi Puiu va fi decorat de ambasadorul Franţei cu Ordinul Artelor şi Literelor

cristi puiu
cristi puiu

Regizorul Cristi Puiu va fi decorat de ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, joi, la premiera de gală a celui mai nou film semnat de cineast, Aurora, care va avea loc la Cinema Pro din Bucureşti.

Decoraţie onorifică franceză în domeniul culturii, Ordinul Artelor şi Literelor recompensează persoanele care s-au distins într-un mod deosebit prin creaţia în domeniul artistic sau literar sau prin contribuţia lor la dezvoltarea şi înflorirea artelor şi literelor, informează Mediafax.

Lungmetrajul Aurora, care a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, anul trecut, îl prezintă pe Cristi Puiu nu doar în calitate de regizor, ci şi în calitate de actor în rol principal. Puiu îl interpretează pe Viorel, un bărbat divorţat, care, pe fondul unei depresii, recurge la acţiuni extreme.

Ambasadorul Henri Paul le-a mai înmânat medalia pentru titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor regizorilor Cristian Mungiu şi Cătălin Mitulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel