Crema cu protecţie solară reduce semnele imbătrânirii

 Un studiu realizat recent a relevat faptul că razele solare au o influență nefastă asupra pielii organismului. Folosirea cremelor solare  au un efect de protecție nu numai împotriva  cancerului şi arsurilor dureroase, ci şi împotriva apariției  ridurilor  si a altor semne care determină  îmbătrânirea.

Autor: Alexandra Voicu

Un nou studiu constată că utilizarea regulată a cremelor împotriva soarelui are influențe asupra   ridurilor, dar și a protecției împotriva pierderii elasticităţii pielii  cauzate de expunerea la radiațiile ultraviolete, relatează CNN.

Peste 900 de participanţi au fost monitorizaţi timp de patru ani. O parte a fost instruită să folosească zilnic crema cu protecţie solară şi să reaplice crema de cate ori este nevoie. Celorlaţi participanţi nu li s-a facut niciun fel de instruire cu privire la protecţia solară.

Modificările cutanate au fost măsurate printr-o tehnică numită microtopography, prin care cercetătorii au făcut modele din silicon ale mâinilor participanţilor.

"Modelele de la suprafaţa pielii reflectă severitatea daunelor făcute de soare, mai ales în interiorul pielii, în fibrele elastice si de colagen," spune Dr. Adele Green, autorul principal al studiului.

Fotoîmbătrânirea  este cauzată în mare parte de radiațiile UV-A, care privează pielea de capacitatea sa naturală de a-si menține forma și provoacă, de asemenea, pistrui și așa-numitele pete de ficat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel