Crăciun stil vechi. România, destinație preferată

Încep sărbătorile de iarnă pe stil vechi, iar asta se observă cel mai bine în punctele de trecere a frontierei din estul țării. 

Pe acolo, tot mai mulți moldoveni trec graniţa în România pentru a petrece Crăciunul în staţiunile din țara noastră.

Autoritățile susțin că numărul celor care vin în țara nostră aproape s-a dublat faţă de perioada obişnuită. În primele două zile din an, au intrat în România 21.000 de moldoveni, cu 4.800 de autoturisme.

Cei mai mulţi se îndreaptă spre staţiunile de la munte, locuri tradiţionale pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă. Acolo hotelierii au pregătit pachete de Crăciun și Revelion special pentru moldoveni. Pe stil vechi, sărbătorile de iarnă încep peste două zile - Crăciunul este pe 7 ianuarie, iar Revelionul pe 13.

Pentru a evita aglomeraţia, poliţiştii de frontieră au sporit efectivele în această săptămână și au deschis un sens de intrare suplimentar. În plus, le recomandă şoferilor să folosească aplicația trafic online, pentru a vedea care este cea mai liberă vamă.

În vama Sculeni, numărul celor care tranzitează frontieră nu diferă cu mult față de altă perioadă. Ieri, la prânz, în punctul de trecere erau doar câteva mașini, iar cei care intrau în România veneau pentru cumpărături, informează TVR. Puțini au fost cei care au recunoscut că deja sunt în vacanță.

Polițiștii de frontieră sunt pregătiți pentru numărul mare de persoane care vor să între în România. Cea mai aglomerată zi se anunță cea de sâmbătă, când cei care nu au apucat să își ia concediu mai devreme, se vor grăbi să ajungă în stațiunile de munte în care și-au făcut rezervări pentru a-și petrece sărbătorile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel