Copilul tău nu vorbește? Când e timpul să-ți faci griji

Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik

Subiectul dezvoltării limbajului este adesea abordat, mai ales când observăm copii de aceeași vârstă care pot forma propoziții, în timp ce copilul nostru nu poate exprima nici măcar un cuvânt. 

În astfel de situații, ne punem întrebarea firească: "Este motiv de îngrijorare faptul că al meu copil nu vorbește încă?"

Fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare în ceea ce privește învățarea limbajului, așa cum este în orice alt aspect al dezvoltării lor. La fel cum nu toți copiii încep să meargă în același timp, nici toți copiii nu încep să vorbească la aceeași vârstă. Această diferență depinde de maturizarea individuală a fiecărui copil și de momentul în care creierul său este pregătit biologic pentru a dobândi abilitățile lingvistice.

Atunci când observăm o întârziere semnificativă în dezvoltarea limbajului la copilul nostru, putem concluziona că acesta suferă de o întârziere a dezvoltării limbajului. Înseamnă că abilitățile sale de comunicare se dezvoltă mai lent decât ar fi de așteptat la vârsta sa cronologică.

Mai multe detalii găsiți pe Parintisipitici - https://www.parintisipitici.ro/--copilul-meu-inca-nu-vorbeste--cand-ar-trebui-sa-ti-faci-griji-si-problemele-pe-care-ar-trebui-sa-le-excluzi_171.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel