Copiii născuți prematur prezintă risc de autism

autism
autism

Bebelușii născuți prematur continuă să dezvolte autism într-un procent mare, arată un nou studiu realizat în Finlanda. Cercetarea este parte a unui proiect global ce are ca scop identificarea cauzelor din spatele tulburărilor de dezvoltare. 

„Rapoartele anterioare despre modul în care greutatea la naștere sau vârsta gestaționala sunt  asociate cu autismul nu au fost consistente," a declarat Andre Sourander, psihiatrul de la Universitatea din Turku, pentru Reuters. „Pentru că tulburările din spectrul autismului sunt una dintre principalele provocări în domeniul sănătăţii mintale a copilului, este extrem de important să înțelegem cauzele sale", a adăugat Sourander. Tulburările din spectrul autismului variază de la Aspenger, care este o manifestare mai slabă, la handicap social și retard sever. În Statele Unite, unul din 88 de copii este diagnosticat cu autism, potrivit  Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

De exemplu, bebelușii care cântăresc mai puțin de 1.500 de grame la naştere au de trei ori mai multe șanse de a înregistra autism. Cu toate acestea, pentru că autismul este relativ rar, nu toți copiii care se nasc foarte mici ajung să aibă autism, a spus Sourander.

Nimeni nu este sigur de ce unii copii dezvoltă tulburări din spectrul autismului, dar oamenii de știință presupun că este cauzat de o interacţiune între gene şi mediu, cum ar fi infecţii sau alte probleme medicale în timpul sarcinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel