Copiii născuţi prematur dau un randament scăzut la şcoală

 Ştiinţa a descoperit că bebeluşii născuţii prematur au mai multe probabilităţi de a dezvolta probleme de sănătate decât cei născuţi la termen, informează cotidianul Medicina consideră o sarcină finalizată dacă are lor în intervalul 37 şi 41 de săptămâni. În această perioadă ar fi bine ca un copil să vină pe lume. Toţi bebeluşii care se nasc înainte de 37 de săptămâni sunt consideraţi prematuri. Cercetarea realizată la Centrul Medical de la Columbia University (Statele Unite ale Americii) a fost realizată cu 128.000 de copii de la şcolile publice din New York. Au fost verificate perioada de gestaţie a fiecăruia şi calificativele obţinute în timpul şcolii. Datele rezultatele au arătat că existau mai mulţi copii născuţi mai devreme de 37 sau 38 de săptămâni cu rezultate proaste la învăţătură comparativ cu cei născuţi la termen.

Astfel, cei născuţi la 37 de săptămâni, comparativ cu cei născuţi la 41 de săptămâni, aveau cu 33% mai multe şanse de a dezvolta dificultăţi grave în ceea ce priveşte lectura şi cu 19% mai multe dificultăţi cu rezolvarea problemelor de matematică. În plus, s-a constat că cei născuţi la 38 de săptămâni au mai puţine riscuri de sănătate decât cei născuţi la 37 de săptămâni.

Studiul publicat în publicaţia Pediatrics a demonstrat şi că, la copiii care au venit cu aceeaşi greutate ca bebeluşii născuţi prematur, capacităţile intelectuale erau mai scăzute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel