Copiii grav bolnavi, chinuiți de părinți habotnici

Din ce în ce mai mulți copii grav bolnavi sunt chinuiți cu tratamente inutile din cauza părinților mult prea religioși care consideră că aceștia se vor vindeca printr-un miracol, conform Adevărul.

Revista "Journal of Medical Ethics" a publicat un studiu realizat pe 17 cazuri conform căruia părinții unor copii bolnavi în fază terminală au refuzat să-i decupleze de la aparatele care îi mai țineau în viață.11 din cele 17 cazuri au avut ca motiv credințele religioase ale părinților. Aceștia erau convinși că medicii erau pesimiști, iar copiii lor aveau să se vindece printr-un ajutor divin.

Autorii studiului susțin că "este inuman să fii conectat, toată viața, la aparate prin care să respiri mecanic și să ai toate funcțiile organismului monitorizate permanent, fără să-ți poți păstra demnitatea și intimitatea".

Conform articolului 3 din Drepturile Omului, nimeni nu trebuie să fie supus torturii, tratamentelor inumane sau degradante.

"Dacă ar trebui să alegem dacă să oferim un pat în spital unui copil bolnav incurabil, menținut în viață de aparate, sau unui copil care s-a lovit pe terenul de joacă și care se va recupera, vom alege să-i dăm patul celui din urmă", a declarat profesorul Julian Săvulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel