Copiii concepuţi iarna şi primăvara riscă să sufere de autism

După ultimele cercetării, medicii au constatat că există o legătură între anotimpul în care sunt concepuți copii și riscul de autism.

www.dcnews.ro

Copiii concepuţi iarna şi primăvara prezintă riscuri mai mari de a suferi de autism faţă de cei concepuţi vara, arată un studiu recent realizat de cercetătorii americani.

Copiii concepuţi în decembrie prezintă cu 8% mai multe riscuri de a suferi de autism, faţă de cei concepuţi în iulie. Riscul creşte progresiv până la începutul primăverii, copiii concepuţi în martie prezentând cu 16% mai multe riscuri de a suferi de autism, au constatat savanţii din Statele Unite, după ce au făcut teste pe 7 milioane de copii.

Factori de mediu, precum expunerea la virusurile sezoniere şi lipsa de vitamina D - sintetizată de piele în prezenţa soarelui - pot juca un rol important în dezvoltarea autismului. Unii specialişti spun că nu ar fi important momentul conceperii, ci expunerea în a treia lună de sarcină la diverse infecţii sau deficienţe nutriţionale.

Autismul este o tulburare a creierului care afectează abilitatea de a comunica şi de a relaţiona cu cei din jur. Semnele autismului se dezvoltă înaintea împlinirii vârstei de 3 ani, deşi boala este uneori diagnosticată mai târziu. Autismul nu se poate vindeca, determină diferite grade de izolare socială, însă tratamentul poate aduce o ameliorare semnificativă în viaţa bolnavului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel