Coordonator Oncologie CNAS: Sunt 7.000 de cazuri noi de cancer mamar

cancer-mamar-protectie
cancer-mamar-protectie

Coordonatorul Programului de Oncologie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, doctorul Dan Jinga, a declarat că în România sunt aproximativ 7.000 de cazuri noi de cancer mamar. Anual sunt tratate 10.000 de cazuri de cancer mamar. 

"Avem în jur de 7.000 de cazuri noi de cancer mamar. Avem în jur de 10.000 de cazuri de cancer mamar tratate în fiecare an, acestea sunt datele Casei Naţionale. Avem o incidenţă şi o mortalitate în concordanţă cu ceea ce se întâmplă în centrul şi estul Europei, însă sunt în creştere. Dacă în ceea ce priveşte incidenţa - acest lucru este oarecum firesc, pentru că urmăm tendinţa europeană, tendinţa ţărilor cu industrie, unde numărul de cazuri de cancer mamar este în continuă creştere şi statistica de o femeie din opt este statistica mondială, dar pentru Europa este de o femeie din şase, iar pentru anumite zone industrializate este vorba de o femeie din patru. Bucureştiul se ridică la o femeie din şase, deci incidenţa este mare", a spus dr. Dan Jinga, potrivit Agerpres.

Diagnostic tardiv, mortalitate mare, limita de vârstă a scăzut amenințător

Medicul a subliniat că din cauza diagnosticului tardiv și mortalitatea este mare. Preşedintele Comisiei de Chirurgie Plastică-Microchirurgie Reconstructivă a Ministerului Sănătăţii, prof. univ. dr. Ion Lascăr, a atras atenția că este îngrijorător  că în ultimul deceniu limita de vârstă la care este diagnosticat cancerul mamar a scăzut ameninţător. El a spus că dacă CNAS va deconta protezele mamare, cel puţin 800 - 1.000 de femei vor putea beneficia pentru început de această lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel