Contrabandă cu țigări, de peste 77.000 de lei, la frontiera din Sighetu Marmaţiei

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate la frontiera cu Ucraina, peste 6.600 de pachete cu ţigări de contrabandă în valoare de circa 77.650 lei, un cetăţean ucrainean fiind cercetat pentru contrabandă şi maşina folosită pentru transportul ţigărilor, indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor, informează un comunicat transmis duminică de IGPF.

Lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Halmeu, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial PF Satu Mare, au declanşat sâmbătă o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Astfel, în jurul orei 7,00, a fost identificat şi oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Drăguşeni, un autoturism despre care existau date că transportă ţigări provenite din contrabandă.

Autoturismul era condus de un cetăţean ucrainean, în vârstă de 24 de ani şi la controlul maşinii au fost descoperite patru colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. S-a luat măsura conducerii maşinii cu ţigări împreună cu şoferul la sediul instituţiei, în vederea continuării cercetărilor.

 1.670 de pachete cu ţigări, confiscate

În urma inventarierii coletelor din autoturism a rezultat cantitatea de 1.670 de pachete cu ţigări, având provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 19.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă iar autovehiculul, în valoare de 12.000 lei, folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor, precizează IGPF.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă. Astfel, un echipaj al poliţiei a descoperit în zona de frontieră patru colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. S-au luat măsuri de monitorizare şi supraveghere a zonei iar în cel mai scurt timp au fost anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.

Valoarea celor patru colete cu ţigări este de 58.150 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, precum şi pentru depistarea persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora, se mai menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel