Consumul moderat de bere poate preveni o afecțiune gravă

consumul_de_bere_previne_diabetul
consumul_de_bere_previne_diabetul

Un studiu realizat în Barcelona, arată că un consum moderat și regulat de bere poate reduce riscul apariției celei mai răspândite afecţiuni.

Autor: Laura Galescu

 Potrivit acestui studiu, un consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente cum sunt: peștele, fructele, legumele și uleiul de masline, poate avea efecte pozitive în prevenirea și combaterea diabetului. Acest efect este datorat aportului ridicat de vitamine, acid folic, fier și calciu care se regăsește în bere.

”Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al berii pe care nu trebuie să îl ignorăm, datorat macro și micronuțrienților din bere, ca și, probabil, nivelului mare de antioxidanți. Ceea ce nu trebuie să uităm însă este faptul că efectul benefic al berii, se face simțit exclusiv în cazul în care este consumată în cantități moderate”, afirmă Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Diabetul zaharat este cea mai frecventă boală endocrină și este caracterizat prin complicații, care se dezvoltă în timp și afectează ochii, rinichii, nervii și vasele de sânge. Aceste semne pot debuta brusc la pacienții cu vârsta mai mică de 40 de ani, și care, de obicei, nu sunt obezi. La persoanele supraponderale simptomele apar gradat în a doua jumătate a vieții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel