Este suficient ca un copil să mănânce peşte de două sau trei ori pe lună în prima parte a vieţii ca riscul eczemelor să scadă cu până la 22%, iar al alergiei la polen cu până la 26%.
Autor: Larisa Cobuz
Un studiu citat de Daily Mail, desfăşurat pe o perioadă de doisprezece ani a analizat dietele a 3825 de copii la vârstele de un an, doi, patru, opt şi 12. Cercetătorii de la Institutul Karolinska din Stolkholm ştiau că peştele ţine la distanţă alergiile comune pentru o perioadă de patru ani, dar voiau să vadă dacă se poate ca efectele bennifice să se întindă pe mai mulţi ani.
Cele mai comune alergii în rândul tinerilor sunt eczema şi alergia la polen. Prima se manifestă ca o iritaţie pe piele şi poate fi blândă, o mâncărime uşoară, sau severă, caz în care copilul trebuie învelit în faşe de bumbac din cap până-n picioare. Ambele alergii vin la pachet cu un risc ridicat de astm. Eczema afectează unul din opt copii din Regatul Unit, iar alergia la polen, unul din cinci.
Studiul nu a vizat tipul de peşte care are cele mai clare efecte. Categoric, însă, s-a constatat că în cazul copiilor care consumă peşte apariţia alergiilor până la vârsta de 12 ani a fost mult mai rară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu