Consecințe grave ale schimbărilor climatice, asupra producţiei şi comerţului cu alimente

Schimbările climatice vor avea "importante consecințe" asupra producției și comerțului internațional cu alimente.

Avertismentul a fost lansat un grup de oameni de știință și economiști, într-un material publicat joi de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), scrie romaniatv.net.

Documentul analizează legătura din ultimii 20 de ani dintre modificările climatice și sistemele alimentare și are în vedere provocarea pe care o reprezintă rapida creștere a cererii de produse alimentare în contextul sporirii populației și a resurselor financiare de care dispun un mare număr de oameni.

Printre efectele schimbărilor climatice, experții amintesc diminuarea calității nutritive a anumitor alimente din cauză că majorarea concentrației de dioxid de carbon din atmosferă (așa-numitul efect de seră) scade conținutul de zinc, fier și proteine și crește conținutul de amidon și zaharuri al unor culturi de bază cum ar fi cele de grâu și orez.

Totodată, capacitatea de producție a alimentelor este afectată de lipsa apei, tot mai pronunțată în unele regiuni ale globului.

În privința comerțului cu produse alimentare, studiul prognozează o intensificare a fluxurilor dinspre nord spre regiunile sudice, care au un potențial mai scăzut de producție și export.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel