Congresul Mondial al comunicațiilor mobile - Barcelona

Nokia cu sistem de operare Windows mai ieftin
Nokia cu sistem de operare Windows mai ieftin

O zi lungă de întâlniri şi conferinţe secrete la Congresul Mondial al Comunicaţiilor mobile de anul acesta - Tom's Hardware prezintă noile tehnologii discutate de corporaţii gigante precum Microsoft şi Nokia.

Autor: Laura Răus

[caption id="attachment_162508" align="alignleft" width="300" caption="Nokia cu sistem de operare Windows mai ieftin"][/caption]

Microsoft şi Nokia încearcă să livreze un sistem de  Windows Phone 7 unui public cat mai larg, incluzând şi nişte segmente de piaţă mai restrânse la nivel de buget.

Antrenat de un procesor single-core Snapdragon de 800 MHz, Lumia 610 întruchipează acest efort. Deşi specificaţiile telefonului ar putea să nu sune foarte impresionante, Microsoft a coborât, recent, necesarul de sistem pentru WP7, permiţând astfel celor de la Nokia să introducă un telefon ieftin bazat pe WP7. Se zvoneşte că acestea vor costa aproximativ 100 – 150 de dolari.

În mod uimitor, Nokia nu renunţă complet la produsele sale din seria S40. În schimb lansează Asha 203, 202 şi 203. Aceste telefoane vor fi destinate utilizatorilor care nu au neapărată nevoie de caracteristici premium, dar totuşi vor o conectivitate online de bază.

Cel care a atras cel mai mult atenţia e modelul 808 PureView de la Nokia, care vine echipat cu un incredibil senzor de 41 megapixeli.  Foloseşte aceleaşi componente optice Carl Zeiss ca şi seria Lumia, dar are lentile atipice, non sferice.Nokia susţine că telefonul excelează in medii cu lumină scăzută şi că tehnologia sa a fost iniţial dezvoltată de Toshiba pentru fotografiere prin satelit. Lentilele în sine nu au nimic special, dar au o deschidere maximă de F2.4. Singura dezamăgire e faptul că modelul 808 rulează pe Symbian Belle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel