EXCLUSIV  CONGRES PNL. Hideg (ARGUMENT): Vor influența întreg contextul politic

Cîțu și Orban / FOTO: Partidul Național Liberal
Cîțu și Orban / FOTO: Partidul Național Liberal

Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, institut de sondare al DCMedia Group, a vorbit despre schimbările de pe scena politică după congresul PNL. 

"Acest context nefavorabil afectează toate palierele vieții și ale celei sociale, și ale celei politice, și mai ales ale celei economice. În plus față de asta, încă un eveniment care cu siguranță influențează, impactează în mod definitiv pe scena politică, este reprezentat de alegerile din PNL, din toamnă.

Vedem că deja se conturează două tabere din ce în ce mai antagonice și cu siguranță rezultatele alegerilor din PNL vor fi de natură să influențeze întreg contextul politic după septembrie, când va avea loc Congresul acestui partid.", a declarat Mădălina Hideg, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Coaliția de guvernare, prăbușire în SONDAJE

"Nu e pentru prima oară când partidul care câştigă alegerile stă în opoziţie, iar guvernarea să se facă în minoritate. Cred că această scădere a procentelor coaliţiei de guvernare este posibil să se accentueze din toamnă, odată în contextul alegerilor interne din PNL, care erodează şi intern, şi ca imagine PNL, dar şi în contextul în care se întârzie demersurile pentru aprobarea PNRR. Zilele acestea s-a avansat termentul de septembrie pentru acest plan, pentru aprobarea lui, fapt care stagnează relansarea economică", a declarat Mădălina Hideg. 

Hideg (ARGUMENT), procent incredibil pentru AUR

”AUR nu depășește 15-16% în scenariile cele mai optimiste, însă, dacă se va stârni un val de emoție în jurul unui subiect suficient de puternic, în contextul alegerilor, e posibil ca AUR să depășească 20%, poate chiar să se apropie de 30%. Ei, de altfel, au folosit acest mecanism al votului emoțional și la precedentele alegeri, au speculat nemulțumirile unui grup semnificativ din populație care, la un moment dat, se poate transforma într-o masă critică.” a spus sociologul Mădălina Hideg, director științific al ARGUMENT, institut de sondaje al DCMedia Group, la DCNews și DCNewsTV. 

”Avem un procent suficient de mare de români care așteaptă un partid care să le deservească întru totul interesele, un partid care să lupte, până la urmă, împotriva sistemului, și acest partid poate fi AUR” a punctat sociologul. 

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel