EXCLUSIV  Coaliția de guvernare, prăbușire în SONDAJE. Hideg, ARGUMENT: Moment decisiv în septembrie

Foto: Facebook Partidul Național Liberal
Foto: Facebook Partidul Național Liberal

Mădălina Hideg, directorul Institutului ARGUMENT, trage un semnal de alarmă pentru coaliţia de guvernare formată din PNL, USR-PLUS şi UDMR, despre care afirmă că a scăzut dramatic în sondaje. 

"Rămâne de văzut dacă USR reuşeşte să îşi conserve partea de electorat care a venit alături de ei pentru elementul de noutate pe scena politică sau dacă AUR reuşeşte să absoarbă acest electorat. De la alegerile parlamentare încoace, PSD are un procent relativ constant în opţiunile alegătorilor. Nu e pentru prima oară când partidul care câştigă alegerile stă în opoziţie, iar guvernarea să se facă în minoritate. Cred că această scădere a procentelor coaliţiei de guvernare este posibil să se accentueze din toamnă, odată în contextul alegerilor interne din PNL, care erodează şi intern, şi ca imagine PNL, dar şi în contextul în care se întârzie demersurile pentru aprobarea PNRR. Zilele acestea s-a avansat termenul de septembrie pentru acest plan, pentru aprobarea lui, fapt care stagnează relansarea economică. Septembrie va fi un punct de inflexiune, aşa cum se prefigurează scena politică. Tot acela va fi un moment care va da o idee despre perioada de viaţă a Guvernului Cîţu", a declarat Mădălina Hideg. 

PNL, congres în septembrie pentru alegerea noului preşedinte. USR: Se simte că sunt doi poli de putere 

"E campanie în PNL pentru preşedinţia partidului şi văd că ambii contracandidaţi se întrec să se afirme în faţa electoratului intern care e mai anti-userist. Eu lucrez cu amândoi şi vreau să se termine campania din PNL, să ne apucăm cum trebuie de guvernare. Asta pentru că guvernarea nu merge sută la sută cum trebuie tocmai pentru că e campanie în PNL. Să se termine odată. Suntem oameni mari, maturi, important e să ducem guvernarea la capăt. Fiecare încearcă să convingă, unul spune că buna guvernare ţine de numărul de cruci şi de mătănii, altul nu zice nimic, dar Guvernul a dat 20 de milioane pentru Catedrala Mântuirii Neamului doar din pixul prim-ministrului, pentru că poate. Dl Cîţu nu vrea alianţe cu USR la primării, vrea să rămână PSD-ul, că e mai bine, altul nu zice nimic de alianţe cu USR, dar umple PNL-ul de foşti pesedişti. Este strategia dânşilor, pe care nu o comentez. Fiecare doarme cum îşi aşterne. Eu vreau să se termine congresul PNL, să avem un preşedinte PNL care este şi prim-ministru, să ducem guvernarea la capăt", a declarat Ionuţ Moşteanu la Antena 3. 

Întrebat ce se va întâmpla în Guvern dacă alesul va fi Ludovic Orban, Ionuţ Moşteanu a spus că "are toată legitimitatea să fie prim-ministru. Nu este loc de îndoială. Am văzut cât de complicat este când într-un partid sunt mai mulţi poli de putere, şi mai ales când este vorba de o coaliţie din trei partide este important ca preşedintele celui mai mare partid să fie prim-ministru. Eu nu înţeleg de ce şi-a dat demisia Ludovic Orban din funcţia de premier. Dacă era o funcţie cu care trebuia să răspundă de alegerile parlamentare, era cea de preşedinte de partid". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel