Conferinţa "Salvând vieţi în România" pe 10 septembrie la Cluj!

Conferinţa "Salvând vieţi în România" pe 10 septembrie la Cluj!
Conferinţa "Salvând vieţi în România" pe 10 septembrie la Cluj!

În ultimul timp tot mai mulţi oameni se lasă înfrânţi de probleme. Poate unii mai slabi de înger sau poate unii mai puternici, dar cert este că toţi oamenii au probleme. Mulţi dintre ei, în loc să se confrunte cu problemele lor, să caute cea mai bună soluţie, aleg să fugă de ele şi astfel se ajunge la suicid. Asociaţia Română de Prevenţie a Suicidului (ARPS) organizează conferinţa “Salvând Vieţi în România”, de Ziua Mondială de Prevenţie a Suicidului pe 10 septembrie.

Autor: Cosmin Bidileci

Această conferinţă organizată de ARPS are ca scop prevenirea sinuciderilor şi căutarea unor soluţii pentru ca oamenii să nu mai adopte astfel de decizii. Conferinţa se va ţine pe o perioadă de două zile, pe 10 şi 11 septembrie, în Cluj, la Casa de Cultură a Studenţilor unde sunt aşteptaţi foarte mulţi oameni, mai ales tineri. Cu toate că adulţii sunt, de obicei, cei cu probleme serioase care necesită rezolvare şi recurg la gesturi suicidale, mai sunt şi tineri care, din păcate, recurg la asemenea măsuri, dar pentru probleme minore de cele mai multe ori, iar scopul acestor conferinţe este acela de a arăta tuturor că orice problemă are o rezolvare şi că sinuciderea este o greseală.

Depresia este una din cauzele care duc la sinucidere, în ţara noastră aproximativ 200.000 de români se tratează lunar de depresie şi se presupune că numărul real al depresivilor din România este peste un milion. Statisticile au devenit mai mult decât îngrijorătoare, 3000 de oameni se sinucid zilnic în întreaga lume, iar cercetătorii spun că una din patru persoane adulte a suferit sau v-a suferi un episod depresiv de-a lungul vieţii.

În acest context, Asociaţia Română de Prevenţie a Suicidului îi invită pe toţi cei care vor să susţină eforturile de prevenţie a suicidului să aprindă o lumânare la fereastră pe 10 septembrie, la ora 20.00.

Dintre specialiştii care vor modera workshop-urile în cadrul evenimentului îi amintim pe: Prof. Dr. Doina Cosman, Dr. Bogdan Nemeş, Dr. Minodora Manea, Dr. Albert Veress, Psih. Pr. Voichiţa Dumitru si Dr. Dana-Cristina Herta. Mai multe informaţii despre eveniment gasiţi pe www.antisuicid.com şi www.depresiv.ro două dintre cele mai complexe platforme online cu informaţii de profil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel