Condimentul indian care previne apariția cancerului și a tumorilor

Un condiment indian, care se numește și condimentul vieții, este folosit pentru a da aromă și culoare mâncărurilor. Pe lângă beneficiile din bucătărie, condimentul aduce și beneficii uriașe pentru sănătate. 

Este vorba despre turmeric, cunoscut şi sub numele de curcuma sau de şofran indian, care este o plantă cultivată de sute de ani în Asia, în special în India şi în Indonezia. Portocaliul intens e culoarea specifică acestei plante, iar mirosul şi aroma puternice sunt asemănătoare ghimbirului. Turmenicul are calitatea de a acționa ca antiseptic, purificând sângele. Este recomandată utilizarea sa, cu regularitate, pentru protecția în calea acțiunii dăunătoare a radicalilor liberi. Studiile au mai arătat că fortifică sistemul imunitar și previne apariția tumorilor, a cancerului și a bolii Alzheimer, potrivit doctorulzilei.ro.

Cucurmina din turmernic are proprietățile menționate. Fiind un puternic antioxidant, este  folositoare în prevenirea unor boli precum cancerul, stopează dezvoltarea bolii şi chiar distruge celulele canceroase, diabetul, ajută în lupta cu astmul şi calmează tusea. O cercetare amplă efectuată la Universitatea Ysukuba din Japonia a relevat faptul că turmericul este la fel de eficient ca exerciţiile fizice în ceea ce priveşte sănătatea inimii. În plus, condimentul crește imunitatea și scade colesterolul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel