Concursurile culinare, pericol pentru telespectatori

Fanii concursurilor culinare televizate se pot îngrășa după ce se uită la astfel de emisiuni la televizor.

Smântâna, untul, uleiul sunt elemente de bază cu care lucrează candidații de la concursurile culinare pentru că produsele lor trebuie să fie gustoase. Numai că aceste rețete pot avea repercusiuni directe asupra telespectatorilor, care fac și ei acasă felurile de mâncare pregătite la concurs. Conform studiului american, cei care se uită la astfel de emisiuni și se inspiră din ele în pregătirea meselor se îngrașă mai mult decât ceilalți. Ei cântăresc în medie cu 5 kilograme mai mult din cauza sării și grăsimilor din mâncare.

Comentând studiul în Le Nouvel Obs, medicul endocrinolog și diabetolog Jean-Michel Borys afirmă că acesta este relativ corect, fiind realizat pe persoane între 20 și 35 de ani, perioadă a vieții în care tinerii se îngrașă frecvent.

Medicul adaugă totuși că emisiunile culinare televizate sunt un lucru bun fiindcă îi fac pe telespectatori să își dorească să mănânce și să creeze lucruri noi.

"Emisiunile îi învață să își diversifice felurile de mâncare și să încerce tehnici noi. În plus, oferă o imagine bună a gătitului, făcându-ne să punem capăt aservirii femeii, pentru care șorțul ar fi un accesoriu inevitabil", a punctat medicul, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel